Budgetbeheer: wat is het en waarom kan het u helpen?

Budgetbeheer is een vorm van financiële dienstverlening waarbij een professionele budgetbeheerder helpt bij het beheren van uw financiën. In tegenstelling tot bewindvoering houdt u bij budgetbeheer zeggenschap over uw financiën en worden er afspraken gemaakt over het beheer van uw inkomsten en uitgaven. Budgetbeheer kan helpen om financiële problemen te voorkomen of op te lossen en om grip te krijgen op uw financiële situatie. Het kan ook een oplossing bieden wanneer u tijdelijk niet in staat bent om uw financiën zelf te beheren, bijvoorbeeld vanwege ziekte of andere omstandigheden.

Wat doet een budgetbeheerder?

Een budgetbeheerder neemt bepaalde taken rondom uw financiën over, zoals het betalen van vaste lasten en het beheren van uw vermogen of beleggingen. Daarnaast kan de budgetbeheerder helpen om een overzicht te creëren van uw inkomsten en uitgaven en om een realistisch budgetplan op te stellen.

Budgetbeheer kan nuttig zijn voor iedereen die moeite heeft om zijn of haar financiën op orde te krijgen en te houden. Het kan helpen om uw financiële stress te verminderen en om uw schuldpositie te verbeteren. Daarnaast kan budgetbeheer u helpen om beter om te gaan met uw geld en om uw financiële doelen te bereiken.

Hoe werkt budgetbeheer precies?

Budgetbeheer is een dienstverlening die wordt aangeboden door professionele budgetbeheerders. Na uw aanmelding nemen zij contact met u op voor een kennismakingsgesprek, waarin zij uitleggen wat budgetbeheer inhoudt en hoe het werkt. Samen met u maken zij afspraken over het beheer van uw financiën en stellen zij een budgetplan op.

Een budgetbeheerder moet goed kunnen communiceren en samenwerken, want hij of zij werkt nauw samen met u. Het is dan ook belangrijk om vertrouwen te hebben in de budgetbeheerder die u kiest. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw financiële situatie, maar de budgetbeheerder kan u wel helpen om betere keuzes te maken en om uw financiën op orde te houden.

Wat doen wij als budgetbeheerder voor jou?
We openen nieuwe rekeningen voor het beheren van je financiën en je leefgeld. Samen met jou bespreken we de inkomsten en uitgaven en stellen we een budgetplan op. De vaste lasten worden in kaart gebracht en we kijken of je alle toeslagen etc. waar je recht op hebt, ook ontvangt. Doordat je kunt inloggen in het digitale dossier kun je meekijken in je financiën.

Voordelen van budgetbeheer
Budgetbeheer is een financiële dienst die kan worden ingeschakeld wanneer u moeite heeft met het beheren van uw financiën. De budgetbeheerder kan u helpen om een overzicht te krijgen van uw inkomsten en uitgaven, om een budgetplan op te stellen en om uw financiële doelen te bereiken. Door budgetbeheer in te schakelen, kunt u uw financiële stress verminderen. Daarnaast kunt u voorkomen dat u nieuwe schulden maakt en kunt u beter omgaan met uw geld. Ook wanneer u tijdelijk niet in staat bent om uw financiën zelf te beheren, bijvoorbeeld vanwege ziekte of andere omstandigheden, kan budgetbeheer een oplossing bieden.

Wat zijn de kosten van budgetbeheer?

De kosten van budgetbeheer verschillen per pakket wat je afneemt. Over het algemeen zijn de kosten voor budgetbeheer voor eigen rekening, in uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat u in aanmerking komt voor vergoeding van de kosten via de bijzondere bijstand van uw gemeente. Dit kunt u bespreken tijdens het kennismakingsgesprek met de budgetbeheerder.

Conclusie

Budgetbeheer kan een goede oplossing zijn voor iedereen die moeite heeft om zijn of haarfinanciën op orde te krijgen en te houden. Een professionele budgetbeheerder kan u helpen omgrip te krijgen op uw financiële situatie. Door budgetbeheer in te schakelen kunt u financiëlestress verminderen. De kosten voor budgetbeheer verschillen per pakket.. Bespreek demogelijkheden en kosten tijdens een kennismakingsgesprek met een professionelebudgetbeheerder.

Aanmeldingsformulier

 Geen wachtlijsten

 Persoonlijk contact

 Snel en vrijblijvend kennismaken

 

Wat zijn je eigen verantwoordelijkheden

Je zorgt zelf voor inkomen

Post blijft bij jou thuis komen

Je zorgt ervoor dat de post tijdig bij ons terecht kom

Je vraagt zelf kwijtscheldingen aan.

Je doet zelf je belasting aangifte

Je vraagt zelf minimaregelingen aan (als je daar recht op hebt)

Vind je de zaken die je zelf moet doen (nog) te lastig, dan kunnen wij je hierbij misschien ondersteunen. Geef dit gerust aan in het kennismakingsgesprek. Samen kunnen we dan kijken welk pakket er passend is voor jou; budgetbeheer totaal of budgetbeheer aanvullend.

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek; neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contact- of aanmeldformulier.

Aanmeldingsformulier